Підбурювання до держзради: в Україні повідомили про підозру заступнику командувача ЧФ РФ

Підбурювання до держзради: в Україні повідомили про підозру заступнику командувача ЧФ РФ

Укрінформ
Контр-адміралу, заступнику командувача Чорноморського флоту РФ повідомили про підозру за підбурювання українських військовослужбовців до державної зради під час окупації Росією Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Прокурори Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, та Офіс генерального прокурора повідомили про підозру заступнику командувача ЧФ РФ у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до вчинення державної зради та пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

"У ході досудового розслідування встановлено, що з 20 по 25 березня 2014 року під час активної фази окупації Криму підозрюваний відкрито та зухвало підбурював військовослужбовців і керівний склад штабу командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України до вчинення державної зради, а саме - до переходу на бік ворога в період збройного конфлікту. При цьому він обіцяв миттєве підвищення зарплат та кар’єрне зростання, а також погрожував застосуванням військовослужбовцями ЗС РФ фізичного насильства та зброї", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Трьом членам «Українського вибору» Медведчука повідомили про підозру в держзраді

Крім того, заступник командувача ЧФ РФ проводив «допити» захоплених українських офіцерів, які утримувалися на гауптвахті ЧФ РФ, підбурюючи їх до державної зради.

Триває досудове розслідування, яке здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо заступника командувача Чорноморського флоту РФ щодо підбурювання до держзради українських військових у березні 2014 року.

Максимальна санкція за вчинення особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-