Українському політв'язню Коломійцю продовжили термін у ШІЗО

Українському політв'язню Коломійцю продовжили термін у ШІЗО

Укрінформ
На політв'язня Андрія Коломійця, якого утримують у штрафному ізоляторі колонії Краснодарського краю РФ, російські тюремники склали новий протокол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дружину політв'язня Галину Коломієць.

"Андрій, перебуваючи в камері ШІЗО, через болі в спині та втому сперся на стіну і задрімав. У цей момент до камери зайшли співробітники колонії, сфотографували і склали на нього протокол", - пояснила Галина.

Жінці розповіла про це дружина іншого в'язня цієї колонії.

На який саме термін українцеві продовжили перебування в штрафному ізоляторі, стане відомо після закінчення десятиденного покарання, яке Коломієць дістав тиждень тому.

Читайте також: Українців закликають підтримати політв’язнів Кремля, написавши «лист у неволю»

Як повідомляв Укрінформ, Андрія Коломійця російські тюремники на 10 діб запроторили до ШІЗО.

Громадянин України Андрій Коломієць з 15 травня 2015 року перебуває під вартою. 10 червня 2016 року «Київський районний суд» Сімферополя засудив його до 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Коломійця обвинуватили в замаху на вбивство двох колишніх співробітників підрозділу МВС України «Беркут» під час подій на Майдані в Києві.

Унаслідок тортур і частого перебування в ШІЗО стан здоров'я українця погіршився, констатували в Кримській правозахисній групі.

Читайте також: РФ має забезпечити міжнародний моніторинг в окупованому Криму - країни ООН

У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Пізніше стало відомо, що попри погіршення здоров'я необхідну медичну допомогу йому не надають.

Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає Андрія Коломійця політв'язнем і вимагає його негайного звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-