Суд у РФ відхилив апеляцію активіста Ібрагімова: він залишиться під арештом до липня

Суд у РФ відхилив апеляцію активіста Ібрагімова: він залишиться під арештом до липня

Укрінформ
Російський військовий апеляційний суд залишив чинним рішення про продовження на 6 місяців арешту кримськотатарського активіста Ісмета Ібрагімова.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Військовий апеляційний суд у Власисі розглянув апеляційну скаргу у справі Ісмета Ібрагімова про продовження запобіжного заходу на 6 місяців. Рішення залишено чинним. Адвокат Айдер Азаматов наполягав на відсутності підстав утримувати його в слідчому ізоляторі далеко від сім'ї та просив застосувати до нього IV Женевську конвенцію, як до громадянина України», - йдеться у повідомленні.

Як уточнив адвокат Азаматов, його підзахисний залишиться під арештом до 1 липня.

Зазначається, що процес вівся за допомогою відеоконференцзв'язку: суддя перебував у Власисі, адвокат з перекладачем - у так званому Кримському гарнізонному військовому суді, Ісмет Ібрагімов - у СІЗО-1 Ростова-на-Дону.

Читайте також: «Суд» у Криму проігнорував апеляцію та залишив активіста Бектемірова у СІЗО до березня

Перед початком процесу Азаматову вдалося поговорити зі своїм підзахисним. Той розповів, що під час етапу з Криму в Краснодар його утримували в спецчастині - у приміщенні 3 на 1,5 метра, де перебували двоє людей. На думку адвоката, це є грубим порушенням прав його підзахисного.

Від 6 лютого Ібрагімова утримують у Ростові-на-Дону, під час етапу він переніс ГРВІ й зараз перебуває на карантині.

Підсудний повідомив, що почувається нормально і попросив про зустріч з генконсулом України.

Читайте також: Політв'язням Кремля не дали на «суді» свідчити кримськотатарською мовою - Денісова

25 березня у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону відбудеться розгляд кримінальної справи Ісмета Ібрагімова по суті, підсудний буде присутній у залі разом зі своїм адвокатом.

Нагадаємо, 7 липня 2020 року після обшуків у різних районах Криму співробітники ФСБ РФ провели затримання кримських татар за підозрою у причетності до політичної ісламської партії Хізб ут-Тахрір, яку в Росії заборонено з 2003 року. Активіста Ісмета Ібрагімова обвинувачують в організації діяльності Хізб ут-Тахрір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-