Зеленський: Об'єднуємо світ на базі Кримської платформи, щоб повернути Україні українське

Зеленський: Об'єднуємо світ на базі Кримської платформи, щоб повернути Україні українське

Укрінформ
Україна підготувала Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Росією Криму й об'єднує світ на базі Кримської платформи для повернення півострова.

Про це написав Президент Володимир Зеленський у Твіттері у зв'язку з річницею проведеня так званого "референдуму" в Криму, повідомляє Укрінформ.

"Сім років тому Росія влаштувала фейковий референдум у Криму. Україна вперше після незаконної анексії підготувала Стратегію деокупації та реінтеграції півострова. Ми об'єднуємо світ на базі Кримської платформи, щоб повернути Україні українське", - зазначив Президент.

Читайте також: Росія не має у Криму жодного статусу, окрім як держави-окупанта – МЗС

16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополь всупереч українського законодавства та законодавства Автономної Республіки Крим відбувся так званий "референдум" щодо статусу Криму. Згідно з офіційними даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії "проголосували" 95,6 відсотків містян.

Читайте також: Резніков - про воду для Криму: Погрози Росії подати позови викликають сміх

"Референдум", організований проросійською владою Криму за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ, став черговим етапом кремлівського плану з захоплення території України. Бойкотувати "референдум" закликав лідер кримських татар Рефат Чубаров, підкреслюючи, що саме рішення про його проведення було ухвалене неправовим шляхом. Результати неконституційного референдуму були грубо сфальсифіковані, а вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого "Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації". Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський "референдум" нелегітимним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-