«Суд» у Криму залишив двох політв'язнів під вартою до червня

«Суд» у Криму залишив двох політв'язнів під вартою до червня

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" подовжив до 2 червня тримання під вартою двох кримських татар, затриманих у липні минулого року.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Київський районний суд подовжив термін тримання під вартою двом політв'язням - Аліму Суф'янову і Сейрану Хайредінову. Вони залишаться в СІЗО Сімферополя до 2 червня цього року", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання номінально проходило у відкритому режимі, проте на процес були допущені тільки дружини учасників справи.

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року в ході масових обшуків в Криму було затримано сімох осіб. Київський райсуд Сімферополя обрав для шістьох затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайретдінов були заарештовані в залі суду, їх ув’язнили у СІЗО. Олександр Сизіков, який має інвалідність І групи по зору, відправлений під домашній арешт.

Читайте також: Правозахисники за сім років окупації Криму зафіксували більш як сотню політв’язнів

Усі затримані обвинувачуються в причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір. Вона визнана терористичною в Росії, але без обмежень діє у багатьох країнах світу.

На ці арешти тоді зреагували МЗС України, омбудсмен Людмила Денісова, а також Представництво Президента України в АР Крим. Засудили затримання кримських татар і в Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-