Туреччина говорить про російську окупацію Криму на всіх міжнародних платформах - посол

Туреччина говорить про російську окупацію Криму на всіх міжнародних платформах - посол

Укрінформ
Позиція Туреччини щодо анексії Криму РФ зрозуміла з 2014 року - не визнали анексію і не визнаємо, що було сказано на міжнародних та двосторонніх платформах усіх рівнів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

«Наша офіційна позиція щодо Криму була абсолютно зрозумілою з 2014 року. Ми не визнали анексію і не визнаємо її. Про це було сказано на міжнародних та двосторонніх платформах усіх рівнів», - сказав Ягмур Ахмет Гюльдере.

Читайте також: Санкції США щодо Туреччини не вплинуть на оборонну співпрацю з Україною - посол

Дипломат нагадав про підтримку Анкарою ініціативи створення Кримської платформи.

«Ми координуємо підготовчі роботи з нашими колегами в Україні. Також підтримуємо ініціативи України на інших міжнародних аренах та майданчиках», - сказав посол.

За словами Ягмура Ахмета Гюльдере, Туреччина не схвалює обшуків та арештів кримських татар у Криму й неодноразово про це заявляла на рівні МЗС.

Дипломат також розповів про просування проєкту з будівництва житла для кримських татар в Україні.

Читайте також: Таран обговорив з міністром оборони Туреччини безпеку в Чорному морі

«Зараз триває завершальний етап визначення найкращого місця для розміщення цих будинків та вибору законодавчої бази для цього проєкту. Ми сподіваємось, що цей процес буде незабаром закінчений і що в 2021 році ми зможемо розпочати будівництво та завершити його якнайшвидше», - сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня на 27-й Міністерській раді ОБСЄ міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про те, що порушення прав людини в Криму, становище кримських татар залишається джерелом занепокоєння. А також про те, що позиція Туреччини щодо незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим, залишається незмінною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-