У разі гумкатастрофи Україна може поставляти воду для кримчан у цистернах – Резніков

У разі гумкатастрофи Україна може поставляти воду для кримчан у цистернах – Резніков

Укрінформ
Україна поставлятиме воду до АР Крим лише після деокупації півострова, у разі ж гуманітарної катастрофи може йтися лише про гуманітарні конвої з питною водою для цивільного населення під контролем гуманітарних місій.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Суспільному сказав віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Тут навіть немає що обговорювати: буде деокупація Криму — буде вода. Коли гуманітарна місія ООН, МКЧХ вийде і скаже, що є гуманітарна катастрофа і цивільне населення потерпає, тоді буде направлено гуманітарні конвої, вода в цистернах, під контролем гуманітарних місій. Ніхто не буде поїти водою військові бази, виробництво мілітаризованого Криму", - заявив Резніков.

Він також наголосив, що у Криму "запасів питної води для мирного населення достатньо".

Читайте також: Окупанти відкрили КПВВ у Щасті, аби віддати гроші за українську воду - місія ОБСЄ

Як повідомлялося, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. Наразі запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел.

За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел веде до засолення грунту.

Через посуху та обміління водойм з 24 серпня кілька районів Криму і Сімферополь почали отримувати воду за графіками.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, наголошуючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-