Україна звернулася до Генсека ООН через

Україна звернулася до Генсека ООН через "парад" РФ в окупованому Криму

Укрінформ
Україна звернулася офіційними каналами до Генерального секретаря ООН щодо протиправних дій Росії та чергового порушення нею міжнародного права у зв'язку з проведенням "морського параду" в тимчасово окупованому Криму.

Про це йдеться в офіційному листі Постійного представника України при ООН Сергія Кислиці Генсеку ООН, яке Укрінформ отримав у своє розпорядження.

"Україна розглядає проведення цього заходу в тимчасово окупованому місті Севастополі без згоди української сторони як чергове порушення Російською Федерацією норм міжнародного права, у тому числі численних резолюцій Генасамблеї ООН, а також законодавства України", - зауважується в листі.

У цьому зв'язку українська сторона назвала дії Росії "свідомими кроками", спрямованими на ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах.

Постійний представник України при ООН підкреслив, що Київ засуджує протиправну демонстрацію РФ військової сили, а також мілітаризацію Росією тимчасово окупованих територій Криму й міста Севастополя.

Читайте також: Будівництво кораблів РФ у Керчі порушує суверенітет України й міжнародне право - ЄС

Це "становить суттєву загрозу регіональній безпеці", наголошується у зверненні Генсеку ООН.

"Україна вимагає від Російської Федерації негайно припинити міжнародні протиправні дії проти державного суверенітету й територіальної цілісності України та вжити комплексних заходів щодо деокупації частини суверенної території України", - підкреслюється у зверненні.

На прохання України, лист, адресований генеральному секретареві, буде поширений як офіційний документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-