Окупанти відправили під домашній арешт ще одного кримського мусульманина

Окупанти відправили під домашній арешт ще одного кримського мусульманина

Укрінформ
В окупованому Росією Криму Київський районний «суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 2 вересня інваліда першої групи по зору Олександра Сизикова.

Про це повідомляє у Facebook Кримська солідарність.

"Київський районний "суд" Сімферополя відправив під домашній арешт до 2 вересня 2020 року кримського мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сизикова, підозрюваного в організації діяльності Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії з 2003 року", - йдеться у повідомленні.

Захист Сизикова висунув клопотання про будь-який запобіжний захід, не пов'язаний із триманням у СІЗО, оскільки його захворювання не дозволяє йому перебувати в умовах слідчого ізолятора.

Суддя Ольга Кузнєцова почула аргументи захисту.

За даними Кримської солідарності,Олександра Сизикова до будівлі суду приїхали підтримати більш як 100 осіб із різних міст Криму, проте засідання проходило в закритому режимі, слухачів не пустили до зали суду і вони очікували на рішення щодо обрання запобіжного заходу на вулиці.

Читайте також: "Суд" у Криму залишив під арештом трьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Захист здійснювала адвокат Сафіє Шабанова.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня у Криму пройшли масові обшуки в будинках семи кримських мусульман, які проживають у Бахчисарайському, Красногвардійському, Сімферопольському районах та м Алушті. Серед затриманих силовиками - інвалід першої групи по зору Олександр Сизиков. За словами активістів, які знімали обшук, Сизикова затримали разом із його дружиною, оскільки він не може пересуватися самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-