Двом затриманим напередодні кримським татарам обрали запобіжний захід

Двом затриманим напередодні кримським татарам обрали запобіжний захід

Укрінформ
Двом із затриманих напередодні в окупованому Бахчисараї кримськотатарських активістів обрали запобіжний захід: до 10 травня Сейтумер Сейтумеров перебуватиме в СІЗО, а Амет Сулейманов, який має серйозні проблеми зі здоров'ям, - під домашнім арештом.

Про це повідомляє ГО "Кримська солідарність".

"Судове засідання щодо Сейтумерова Сейтумера закінчилося. Суд задовольнив клопотання слідчого і залишив підсудного до 10 травня 2020 року в СІЗО... Суд ухвалив - залишити Амета Сулейманова під домашнім арештом до 10 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Амет Сулейманов страждає від хронічної ревматичної хвороби серця і потребує заміни серцевого клапана.

Читайте також: Затриманий окупантами кримський татарин потребує заміни серцевого клапана

Справа розглядається в Київському районному "суді" Сімферополя. Очікується, що сьогодні будуть прийняті також рішення про запобіжний захід Осману Сейтумерову і Рустему Сейтмеметову.

Читайте також: “Сімферопольська справа”: окупанти “шиють” фігурантам ще одну статтю

Як повідомляв Укрінформ, учора, 11 березня, російські силовики провели обшуки в семи будинках кримських мусульман. П'ятьох кримськотатарських активістів - Енвера Мустафаєва, Амета Сулейманова, Османа і Сейтумера Сейтумерових, Рустема Сейтмеметова - затримали за звинуваченням в участі у терористичній організації (66-річного Мустафаєва пізніше відпустили).

Слідче управління поліції АР Крим за фактом незаконних обшуків відкрило кримінальне провадження про незаконне проникнення в житло.

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової стосовно обставин незаконних обшуків в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-