У Криму проходять обшуки і затримання кримськотатарських активістів

У Криму проходять обшуки і затримання кримськотатарських активістів

Фото
Укрінформ
В окупованому Бахчисараї з ранку відбуваються обшуки у семи кримськотатарських активістів. Кількох з них затримали і відвезли.

Про це повідомляє ГО "Кримська солідарність".

"Обшуки в Бахчисараї. Амета Сулейманова відвезли на обшук до магазину (він працює менеджером у магазині мобільного зв'язку), протокол обшуку він не підписав", - йдеться в повідомленні.

Дружина Амета Сулейманова повідомила, що йому підкинули дві "заборонені" книги - "охайно загорнуті в обкладинки, на стіл, де діти робили шкільні уроки. У їхній будинок не допускають родичів дружини, яка на 8-му місяці вагітності, не дозволили забрати з оселі трьох малолітніх дітей, наймолодший з яких на даний час зліг із високою температурою. Сам Амет має ряд серйозних діагнозів і йому протипоказано хвилюватися: хронічна ревматична хвороба серця, а/ф, 1 ст. активності. Поворотний кардит. Міокардитичний кардіосклероз, синуситова тахікардія.

Читайте також: У Криму "свідки Єгови" засудили до шести років колонії

У Амета і його брата Айдера вилучили телефони.

Загалом активісти повідомляють про обшуки за 7 адресами в Бахчисараї.

За словами правозахисниці Муміне Салієвої, затриманий також 66-річний Енвер Мустафаєв, батько активіста Кримської солідарності Сейдамета Мустафаєва. Його відвезли, інкримінувавши йому ст. 205.5 КК РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-