У Херсоні працюють над створенням Кримського будинку

У Херсоні працюють над створенням Кримського будинку

Укрінформ
У Херсоні влада та вимушені переселенці з Криму працюють над тим, щоб створити Кримський дім.

Про це йшлося у вівторок, 11 лютого на нараді, що відбулася у межах виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я б дуже хотів, щоб такий Кримський дім з’явився. Я буду вдячний, якщо ми всі разом зробимо це в нашій області», - зазначив під час наради голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

За його словами, в області хочуть створити всі умови для того, щоб регіон став справжнім домом для вимушених переселенців, «насичувати і культурне, і освітнє, і наукове життя присутністю кримських науковців, творчих колективів».

Читайте також: Джамала закликає підтримати телеканал ATR

Учасники зустрічі – вимушені переселенці, місцеві активісти також висловилися за створення такого культурного центру і на розгляд влади запропонували відповідний проєкт. За їх словами, такий культурний центр потрібен не лише переселенцям, але й місцевим жителям, які зможуть отримати більше інформації про Крим, про його історію, про кримських татар, про те, що зараз відбувається на окупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-