На телеканалі АТR обіцяють транслювати порожню студію

На телеканалі АТR обіцяють транслювати порожню студію

Відео
Укрінформ
Кримськотатарський телеканал АТR, якому сьогодні заблокували фінансування, показуватиме порожню студію, оскільки коштів на виробництво програм немає.

Про це на своєму Youtube-каналі повідомив заступник генерального директора АТR Айдер Муждабаєв.

"Від сьогодні ми починаємо марафон. Оскільки у нас немає грошей на виробництво програм, більшу частину часу в ефірі буде порожня студія. Періодично це буде перериватися ефірами, де ми будемо розмовляти з людьми про те, чи потрібен АТR, навіщо він потрібен, що потрібно зробити для його порятунку і чи потрібно взагалі звільняти Крим, чи, може, про це варто забути, щоб не нервувати нашого "Великого Брата", - сказав Муждабаєв.

За словами Муждабаєва, сьогодні відбулося засідання в Державному казначействі, на якому було вирішено не перераховувати закладені в бюджеті гроші телеканалу.

"Ми чекали сьогодні до четвертої вечора, коли було засідання в Державному казначействі, де остаточно було вирішено, що ті гроші, які закладені в бюджет 2020 року, не будуть віддані на фінансування нашого каналу", - заявив Муждабаєв.

Він зазначив, що вже з минулого року нефінансування їх компанії, яка не приносить прибутку і не має реклами, становило 15 млн грн. Ці гроші мали піти на оплату трансляції зі супутників. У зв'язку з цим трансляцію відключали, а після переговорів включали авансом.

Крім того, телекомпанії виставили умову, яку Муждабаєв назвав "нереальною", про проведення конкурсів на виготовлення контенту.

"Виявляється, щоб почати отримувати фінансування з держбюджету в цьому році, телеканал АТR має почати проводити конкурси на виготовлення контенту для нашого ж каналу. Тобто, ми знімаємо в Криму, припустимо, сюжети якісь новинні, суди, репресії, беремо якісь інтерв'ю в таємному режимі - і ми маємо сказати нашим людям: давайте, виходьте з тіні, всього лише кілька людей сидять, давайте більше, давайте вийдемо з тіні, проведемо конкурс: хто хоче знімати для АТR, щоб сісти у в'язницю на 15-18 років?" - зіронізував він.

Читайте також: Кримськотатарський ATR на межі закриття - власник телеканалу

Як повідомляв Укрінформ, ATR - перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидачу ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

10 лютого в ATR заявили, що їм заблокували фінансування, незважаючи на те, що в держбюджеті на роботу телеканалу було передбачено 50 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-