"Стань їхнім голосом": активісти запустили акцію на підтримку кримських політв'язнів

Відео
Укрінформ
Активісти громадської організації «Кримська солідарність» запустили нову ініціативу на підтримку кримських політв'язнів - "Стань їхнім голосом", у рамках якої про заарештованих розповідають їхні друзі, колеги і знайомі.

Про це повідомляє у Facebook Кримська солідарність.

"Багатьох із заарештованих у Криму хлопців Ви знаєте особисто. У в'язниці вони позбавлені можливості захищати своє добре ім'я... Але на волі у кожного із заарештованих за політично вмотивованими справами в'язнів є десятки друзів, колег і знайомих, які зможуть розповісти про нього більше", - йдеться в повідомленні.

Розпочинаючи нову інформаційну кампанію "Стань їхнім голосом", громадська організація ставить за мету показати, кого під виглядом терористів переслідують російські спецслужби.

У першому презентованому Кримською солідарністю ролику відома у Криму художниця Зарема Трасінова розповідає про політв'язня Ернеса Аметова, якого вона знає з дитинства, як добру і чуйну людину.

Кримська солідарність звертається із закликом підтримати їх ініціативу.

Читайте також: В ОБСЄ розповіли про утиски кримських татар окупаційною владою

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов проходять у так званій Бахчисарайській «справі Хізб ут-Тахрір». ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій у Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше до цієї справи долучили й затриманих у Криму 21 травня 2018 року координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-