У активіста Гафарова після етапування загострилися хвороби серця і нирок

У активіста Гафарова після етапування загострилися хвороби серця і нирок

Укрінформ
У кримськотатарського активіста Джеміля Гафарова після його етапування з російського Ростова-на-Дону в окупований Крим загострилися тяжкі захворювання серця і нирок. При цьому необхідні ліки в СІЗО йому не передають.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність" з посиланням на адвоката Ріфата Яхтіна.

"У СІЗО-1 Сімферополя відвідав свого підзахисного - кримського татарина Гафарова Джеміля Абдуллаєвич, 1962 року народження, якого етапували нещодавно з Ростова-на-Дону. Стан здоров'я Гафарова Д.А. погіршується, почувати себе після етапування до Криму він став гірше ", - розповів Яхтін.

Як уточнив адвокат, при медичному огляді в Ростові-на-Дону всі тяжкі захворювання Гафарова були підтверджені, проте, за заявою ростовських лікарів, їх наявність не заважає "утримувати в СІЗО" кримського татарина.

Читайте також: Денісова звернулася до омбудсмена РФ через погіршення стану здоров'я чотирьох політв'язнів

"Водночас, адміністрація СІЗО не вважає за потрібне передавати Джемілю Гафарову ліки, виписані йому, як до арешту, так і за місцем тримання під вартою. Гафарову досі не надаються передані неодноразово родичами життєво важливі лікарські препарати для зняття інтоксикації організму і підтримки роботи серця ", - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2019 року в анексованому Криму провели обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Всього було затримано 24 активісти. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої в Росії і анексованою нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір". Обвинувачені у цій справі - 25 кримських татар.

Один з фігурантів Джеміль Гафаров перебуває в критичному стані через хронічне захворювання нирок (четверта стадія). Адвокат Ріфат Яхін неодноразово заявляв, що співробітники ізолятора "вибірково" передають його підзахисному необхідні для лікування медичні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-