Окупанти

Окупанти "шиють" кримськотатарському активісту "податкову" справу

Укрінформ
Відносно кримськотатарського активіста Ільвера Аметова порушено адміністративну справу, за якою на 7 листопада призначено засідання "суду".

Про це повідомляє в Facebook "Кримська солідарність".

"Засідання щодо Ільвера Аметова в рамках адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 15.5 КпАП РФ (Порушення термінів подання податкової декларації - розрахунку за страховими внесками - тягне за собою попередження або накладення адміністративного штрафу на посадових осіб у розмірі від трьохсот до п'ятисот рублів - ред.), відбудеться 7 листопада 2019 року, об 11:30, за адресою Судакський мировий суд, вул. Гвардійська, 2", - йдеться у повідомленні.

В "Кримській солідарності" нагадали, що 27 вересня 2019 року в будинку Ільвера Аметова було проведено огляд, після якого співробітники силових структур винесли з особистої колекції активіста старовинні експонати зброї. За словами самого Аметова, на всі зразки його приватного історичного музею, в якому зібрані предмети культури, побуту та історії кримських татар, є документи. В тому числі, на всі вилучені експонати.

Читайте також: Денісова звернулась до омбудсмена РФ через погіршення стану здоров'я чотирьох політв'язнів

За даними "Кримської солідарності", проведена "владою" експертиза експонатів музею Ільвера Аметова зафіксувала, що, наприклад, вилучені під час обшуку «ножі» виготовлені в період середини 19-го і початку 20-го століття, що дає підставу не вважати їх "холодною зброєю", оскільки до таких у відповідності з законами РФ належать предмети, виготовлені після 1943 року.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня в кримському Судаку російські силовики влаштували обшук в будинку голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова, а також у кав'ярні, що належить його родині.

Під час обшуку силовики винесли з приватного історичного музею Аметова цінні предмети, в тому числі зброю. Крім того, силовики вилучили у Аметова посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу. Поліція АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у кримськотатарського активіста Ільмера Аметова в окупованому Судаку.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-