Омбудсмен пояснила, чому про Дудку і Бессарабова поки нічого невідомо

Омбудсмен пояснила, чому про Дудку і Бессарабова поки нічого невідомо

Укрінформ
Інформація про місцезнаходження "українських диверсантів" Бессарабова і Дудки буде надана "тільки після того, як вони будуть перебувати в тому місці, куди їх етапують", а про зупинки на етапі омбудсмена України не інформують.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила в ефірі телеканалу АТR.

"Про місця зупинок тих, що етапуються, вони не інформують ні уповноваженого РФ, ні мене. Тому, коли стане відомо, що вони прибули на місце, наприклад, якщо їх етапують до Москви для розгляду їх апеляційних скарг, то ми таку інформацію отримаємо. Ми на зв'язку з представниками Російської Федерації, які опікуються цими питаннями, і як тільки ми отримаємо інформацію, ми обов'язково інформуємо громадськість”, - заявила Денісова.

Читайте також: Денісова просить Москалькову розібратися, куди етапували "українських диверсантів"

Як повідомляв Укрінформ, севастопольці Бессарабов і Дудка засуджені в окупованому Криму за сфабрикованою ФСБ «справою диверсантів». Їх етапували із СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок.

4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного.

8 жовтня Ілля Дудка, син Володимира Дудки, повідомив, що родичам досі невідоме місцезнаходження засуджених в окупованому Криму у «справі диверсантів» Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-