Керченська криза: ДБР не планує звертатися за правовою допомогою до Росії

Керченська криза: ДБР не планує звертатися за правовою допомогою до Росії

Заява
Укрінформ
У Держаному бюро розслідувань заперечують інформацію про намір відомства звернутися за правовою допомогою до Росії у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року.

Про це йдеться у заяві ДБР.

“Державне бюро розслідувань не зверталося і не планує звертатися за правовою допомогою до Російської Федерації у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року”, - заявили в Бюро.

В ДБР додали, що “ця інформація, поширена у сьогоднішній заяві партії “Європейська солідарність”, не відповідає дійсності”.

У відомстві нагадали, що здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій службових осіб, які займали або займають особливо відповідальне становище в органах державної влади України під час організації проходження кораблів Військово-морських сил Збройних сил України через Керченську протоку в листопаді 2018 року.

Як повідомлялося, 13 вересня п’ятий Президент України Петро Порошенко дав у Державному бюро розслідувань свідчення у справі захоплення росіянами українських моряків у Керченській протоці у листопаді минулого року.

У п’ятницю, 4 жовтня, “Євросолідарність” заявила, що відомий російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту Порошенка в низці кримінальних справ проти експрезидента України, розпочатих за заявами ексзаступника глави Адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова.

Читайте також: Порошенка захищатиме російський адвокат Новіков

"Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою… до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року. Як відомо, це провадження було розпочато за заявою ексзаступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова. В цій ситуації залучення російського адвоката є абсолютно доцільним. Ілля Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні", - наголосили у “Євросолідарності”.

У ДБР заявляли, що Порошенко фігурує у 12 кримінальних провадженнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-