Балух розповів, як

Балух розповів, як "тролив окупантів" українським прапором

Укрінформ
Володимир Балух розповів, що спонукало його вивісити український прапор на своєму будинку в Криму, та якою на це була реакція навколишніх.

Про це він розповів 3 жовтня в ефірі Радіо Крим.Реалії.

"Я чекав, коли прапор майорів над селом, коли і хто прийде до мене із селян з претензією і скажуть: "Зніми, ти ось нас провокуєш". У мене було що відповісти: аргументація була, все було. Але ніхто не прийшов, а прийшли правоохоронні органи... Виявляється, що я провокував. Так, насправді я їх тролив, якщо говорити сучасною мовою", – сказав Балух.

Як зазначається, за словами Балуха, він зробив це, бо Росія дозволила собі "прийти до мене додому і сказати, що це вже не твій будинок, і твоєї національності взагалі не існує".

Читайте також: Балух написав бранцю Кремля Шумкову

Колишній політв'язень також зазначив, що російські силовики і місцева влада в анексованому Криму погрожували йому через український прапор ще до його арешту.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Балух - кримський фермер. Він вивісив на своєму будинку прапор України, згодом прикріпив табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району Криму - нібито в нього на горищі знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Балух: Я дуже розгублений від усвідомлення своєї медійності

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз це понад 3 тис. 800 гривень).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-