Чубаров: Основна версія ФСБ у справі Бекірова - теракт за замовлення Меджлісу

Чубаров: Основна версія ФСБ у справі Бекірова - теракт за замовлення Меджлісу

Укрінформ
Основною версією ФСБ Росії, яку “слідство” окупантів розглядало у справі кримського татарина Едема Бекірова, було “виконання теракту за дорученням голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова”.

Про це Чубаров написав на своїй сторінці в Facebook.

“Основна версія карателів з ФСБ Росії, що розглядалася окупаційним “слідством” у відношенні кримського татарина Едема Бекірова після його незаконного затримання та арешту виглядала таким чином: “Рефат Чубаров доручив Едему виконати терористичний акт, Ленур Іслямов - забезпечив Бекірова вибуховими речовинами і боєприпасами, а сам Едем Бекіров провів всю підготовку до теракту, але не встиг його здійснити...”, - написав Чубаров.

За його словами, “ми ж, нарешті, сьогодні зустрілися і провели розбір "польотів".

Читайте також: У Бекірова є підстави подати кілька скарг у ЄСПЛ — адвокат

Раніше Укрінформ повідомляв, що незаконно заарештованого в окупованому Криму Едема Бекірова співробітники ФСБ змушують дати свідчення проти Рефата Чубарова, Мустафи Джемілєва і Ленура Іслямова про те, що вони готували теракт в Криму. Однак пізніше захист Бекірова повідомив, що така інформація не відповідає дійсності.

7 вересня в Україну повернулися 11 незаконно засуджених у Росії громадян України і 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

57-річний Едем Бекіров був затриманий 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму і звинувачений за ч. 2 ст.222, ч.2 ст. 222.1 (зберігання і передача вибухонебезпечних речовин і патронів).

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім цей запобіжний захід неодноразово продовжували, попри те, що він - інвалід I групи (ампутовано ногу), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

Фото: Рефат Чубаров, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-