Чубаров пояснив вкрай низьку явку на

Чубаров пояснив вкрай низьку явку на "вибори" в окупованому Криму

Укрінформ
Проведені 8 вересня російською окупаційною владою в Криму незаконні "місцеві вибори" бойкотували більш як 70 відсотків виборців півострова, в тому числі ті, хто п'ять років тому розмахували російським триколором.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Хоч як би не тужилась Москва, більшість жителів тимчасово окупованого Криму дружно бойкотували незаконні вибори місцевих депутатів, проведені російськими окупантами. Примітно те, що до демонстративного бойкоту «виборів» з боку переважної більшості кримських татар і етнічних українців, які відгукнулися на відповідні заклики Меджлісу кримськотатарського народу, до виборчих дільниць не прийшли також багато хто з тих, хто ще 5 років тому розмахував російським триколором на кримських площах" , - повідомив Чубаров.

Коментуючи ситуацію, політик наголосив, що це "виразне неприйняття Росії в окупованому нею Криму".

За його даними, на 18 годину, тобто за дві години до закриття так званих виборчих дільниць у незаконному голосуванні в окупованому Криму взяли участь 28,28% виборців або 418 тисяч осіб з 1,5 мільйона кримчан і жителів Севастополя, які отримали запрошення на "вибори".

Читайте також: Молдова не визнає так звані вибори у Криму та Севастополі

Як повідомив Чубаров, на 22 годину офіційний сайт так званого виборчкому завис і вже не надавав ніяких даних.

"Затримка на сайті вже на 2 години остаточних даних про явку виборців на час закриття дільниць (я закінчую писати ці рядки о 22.00) пояснюється місцевими активістами спішними діями окупантів з внесення цифр, які мають прикрити приголомшливе падіння кількості прихильників Москви на окупованій нею української території, а також врятувати місцевих колаборантів від неминучого покарання", - вважає політик.

У зв'язку з "виборами", що відбулися, Чубаров висловив вдячність усім, "хто зберігає особисту гідність, відданість своїй землі і залишається вірним Українській державі".

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня в Російській Федерації пройшли місцеві вибори, в тому числі в незаконно анексованих Криму і Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-