На межі з Кримом і окупованим Донбасом хочуть встановити додаткові ТБ-передавачі

На межі з Кримом і окупованим Донбасом хочуть встановити додаткові ТБ-передавачі

Карта
Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики підготували план зі встановлення додаткових передавачів аналогового телебачення в Херсонській, Луганській і Донецькій областях.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський у Facebook.

"Національна рада разом з Міністерством інформаційної політики України підготувала План дій-2020 з розвитку аналогового телебачення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях. План дій-2020 передбачає встановлення додаткових передавачів аналогового телебачення в Чаплинці і Чонгарі Херсонської області, в Попаснянському районі Луганської і в Гірнику Донецької областей", - зазначив Костинський.

За його словами, згідно з планом, сигнал програм UA: Суспільне мовлення охопить стратегічні ділянки лінії розмежування і межі з тимчасово окупованим Кримом.

5 вересня Національна рада видала першу партію дозволів на тимчасове мовлення в населених пунктах: Чаплинка, вежа Концерн РРТ висотою 133 м - UA: Перший, UA: Культура, UA:КРИМ, UA:ХЕРСОН; Чонгар, щогла Телемережі України висотою 150 м - UA:ПЕРШИЙ, UA:КРИМ; Гірник, щогла Телемереж України висотою 190 м - UA:КУЛЬТУРА; Попаснянський район (у 2020 році планується будівництво нової вежі висотою 150 м cилами КП "Інноваційно-інформаційний центр") - UA:ПЕРШИЙ, UA:ДОНБАС, UA:КУЛЬТУРА.

Читайте також: NewsOne оскаржує в суді рішення Нацради про позапланову перевірку

Як повідомлялося, за рекомендацією Національної ради технологія аналогового телебачення зберігається в Донецькій, Луганській, а також у 6 районах Херсонської області, які межують з Кримом.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада затвердила 29 серпня новий склад Кабінету міністрів. Низку міністерств було скорочено й на їх основі створено нові. Так, ліквідовано міністерства культури, молоді та спорту, інформаційної політики і на їх основі створено Міністерство культури, молоді і спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-