The Guardian виправила допис про Крим

The Guardian виправила допис про Крим "російський" на "анексований"

Скрін
Укрінформ
Британська газела The Guardian у підписі до оприлюдненого фото з з фестивалю "Таврида-Арт" додала інформацію про те, що Крим був анексований Росією у 2014 році.

Відредагований підпис з’явився біля знімку з фестивалю "Таврида-Арт", яке видання оприлюднило сьогодні серед кращих фото дня.

Тепер текст виглядає так: "Крим. Відвідувачі 5-го Таврійського фестивалю мистецтв біля міста Судак. (Підпис змінений 23 серпня: Крим був анексований Росією від України 2014 року)".

Як повідомлялося, у першій версії підпису місце зйомки було вказано як "Судак Росія". Згодом слово "Росія" замінили на "Крим". Водночас у підписах до інших фото було вказано назву країни, де проводилася зйомка, а не назву території.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте також: The Guardian назвала окупований Крим російським

В 2018 році канцелярія Прокурора Міжнародного кримінального суду у Гаазі оприлюднила звіт, у якому підтверджується, що Крим і Севастополь фактично перебувають під окупацією, а до ситуації в Криму застосовується право міжнародних збройних конфліктів.

У тому ж році Генасамблея ООН у своїй резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів" визнала Росію державою-окупантом та наголосила, що окупувавши Крим, Росія порушила Будапештський меморандум 1994 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-