Російський десантний корабель

Російський десантний корабель "Ямал" брав участь у захопленні Криму — InformNapalm

Укрінформ
Великий десантний корабель (ВДК) "Ямал" Чорноморського флоту Росії брав участь в операції із захоплення Криму в 2014 році.

Відповідний факт встановили волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

"Волонтери InformNapalm встановили факт участі екіпажу великого десантного корабля (ВДК) "Ямал" ЧФ РФ в операції захоплення Криму. В переліку кораблів Росії, залучених до агресії проти України в 2014 році, який оприлюднила військова прокуратура України, це судно поки що не було вказане, тому дослідження має свою актуальність", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що десантний корабель "Ямал", бортовий номер - 156, входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ РФ, в/ч 72136, дислокація – тимчасово окупований Крим, Севастополь.

Читайте також: Саме завдяки підтримці "злодіїв у законі" вдалося анексувати Крим — Аброськін

В InformNapalm з’ясували імена кількох моряків, які служили на кораблі "Ямал" і брали участь в захопленні півострова. Вони пов’язані дружніми зв’язками в соцмережах, мають спільні армійські фотографії та опублікували фотодокази нагородження медаллю міністерства оборони РФ "За повернення Криму".

Зокрема, встановлено, що проходили строкову службу на ВДК "Ямал" і були нагороджені медалями за участь у захопленні Криму росіяни Роман Захезін, Роман Войцех, Станіслав Боросюк, Михайло Назарько та Руслан Серікбаєв.

У зв’язку з цим InformNapalm звертається до військової прокуратури України з проханням додати ВДК "Ямал" до списку підрозділів і техніки ЗС РФ, які забезпечували окупацію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-