У Криму тривають кримінальні переслідування за відмову служити в російській армії

У Криму тривають кримінальні переслідування за відмову служити в російській армії

Укрінформ
В анексованому РФ Криму, в порушення IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни, щодо жителя Судака порушено справу за ухилення від служби в російській армії.

Про це повідомляє “Крымская правозащитная группа” з посиланням на так зване управління слідкому РФ в окупованому Криму.

"Слідчі" завели справу за ч. 1 ст. 328 КК Росії (Ухилення від призову на військову службу за відсутності законних підстав для звільнення від цієї служби)", - йдеться в повідомленні.

За версією "слідкому", житель Судака рішенням військової медичної комісії був визнаний придатним за станом здоров'я до проходження військової служби і рішенням призовної комісії визнаний таким, що підлягає призову на військову службу, після чого неодноразово отримував під особистий розпис повістки про прихід до військового комісаріату, однак, до військкомату не приходив.

Читайте також: У російському перекладі книги Харарі прибрали главу про Путіна й анексію Криму

За даними Кримської правозахисної групи, в Криму порушено понад шістдесят кримінальних справ проти кримчан за ухилення від служби в російській армії.

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2019 року Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду отримав зібрані експертами докази незаконного призову до російської армії кримчан, що є порушенням 4-ї Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-