Окупанти арештували першого із затриманих 10 червня кримських татар

Окупанти арештували першого із затриманих 10 червня кримських татар

Укрінформ
Суддя підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя Денис Діденко обрав кримському татарину Ризі Омерову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО терміном на 1 місяць і 26 днів.
Таким чином Омеров залишиться під вартою до 5 серпня, повідомляє Радіо Свобода.

«Не були враховані явні пом’якшувальні обставини: він працює, троє малолітніх дітей. Не утікають же від дітей, погодьтеся?! Тому ми просили домашній арешт, але суд не прислухався», – заявив адвокат Олександр Стасюк.

За його словами, захист має намір оскаржити рішення суду про взяття під варту Омерова.

Риза Омеров – один із вісьмох затриманих 10 червня після обшуків ФСБ Росії в Білогірському, Алуштинському і Сімферопольському районах Криму, брат дружини фігуранта першої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустема Ісмаїлова.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": прокурори РФ вимагають для кримських татар від 11 до 17 років

ФСБ Росії звинувачує його в «участі в діяльності терористичної організації». Засідання проходило в закритому режимі. Також у понеділок був затриманий батько Ризи Омерова і Фатми Ісмаїлової Енвер Омеров. Разом із дочкою він прямував до Ростова-на-Дону (Росія), де в Північно-Кавказькому окружному суді проходить судове засідання у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір». Силовики звинувачують Енвера Османова в «організації діяльності терористичної організації».

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 10 червня розпочав обирати запобіжний захід вісьмом кримським татарам, затриманим російськими силовиками вранці в анексованому Криму.

ФСБ Росії заявила, що слідчі дії проходять у рамках кримінальної справи за статтею про організацію або участь у діяльності терористичної організації, і стосуються релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків в анексованому Криму.

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії і на території анексованого нею Криму організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-