Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": прокурори РФ вимагають для кримських татар від 11 до 17 років

Фото
Укрінформ
У понеділок у Північно-Кавказькому окружному військовому суді м. Ростов-на-Дону відбулося судове засідання у "справі Хізб ут-Тахрір", в ході якого п'яти фігурантам попросили термін від 11 до 13 років позбавлення волі.
Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Абдуллаєву Теймуру відповідно до ст. 205.5 ч.1 - у вигляді 17 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму і обмеження волі строком на 1 рік без штрафу. Рустему Ісмайлову згідно зі ст. 205.5 ч.2 - 13 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму без штрафу. Абдуллаєву Узеїру і Саледінову Айдеру згідно зі ст. 205.5 ч.2 - 12 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму без штрафу. Джемаденову Емілю згідно зі ст. 205.5 ч.2 - 11 років позбавлення волі з відбуванням в колонії суворого режиму без штрафу", - повідомили в" Кримській солідарності".

За словами адвоката Еміля Курбедінова, його підзахисний Абдуллаєв не визнав своєї вини і не погодився ні з одним пунктом обвинувальної угоди.

При цьому, в самому обвинувальному висновку йдеться про те, що слідство не змогло встановити початок "злочинної діяльності" Абдуллаєва, а також час і місце дії організації, у створенні якої підозрюють кримського татарина. Все це, вважає Курбедінов, є підставою для закриття справи.

Як уточнив адвокат, з 18-ти свідків обвинувачення, які виступали проти Абдуллаєва - один оперативний співробітник ФСБ, один дільничний МВС, один член релігійної організації ДУМК, три працівника СІЗО м. Сімферополь, 10 понятих, присутніх при обшуках у будинках підсудних, один прихований свідок і один політв'язень.

Читайте також: Під час обшуку у вагітної кримської татарки почалися передчасні пологи

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п'яти мусульманських сім'ях, після них були затримані п'ять кримських татар - Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов. Їх звинувачують в участі у забороненій в Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

6 грудня минулого року стало відомо, що фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Теймура та Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова і Еміля Джемаденова етапували в СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Фото: www.facebook.com/crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-