МІП презентує фільм “Після Майдану. Крим”

МІП презентує фільм “Після Майдану. Крим”

Укрінформ
У Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» у Львові відбудеться показ першого фільму «Після Майдану. Крим» з циклу документальних фільмів «Як починалася війна. Кінохроніки. Свідки», створених за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Про це повідомили у прес-службі МІП.

Фільм презентують у п’ятницю, 14 червня, о 18:00.

Після перегляду фільму передбачена дискусія, яку модеруватиме Єва Райська – журналістка, письменниця, фіналістка конкурсу «Кримський Інжир», одна з авторок антології «Кримський Інжир».

У дискусії візьмуть участь: Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Василь Кметь - директор бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка Амет Делявер Огли Бекір, медіатор музею «Територія Терору»; Татьяна Гузик - журналіст, автор та режисер-документаліст.

Усього цикл документальних фільмів «Як починалася війна. Кінохроніки. Свідки» включає 2 серії – друга серія має назву «Навала. Донбас». Усі ці фільми про людей, що були свідками та учасниками подій в Україні, коли почалася російсько-українська неоголошена війна та охоплюють період часу від поховання Небесної сотні до перших перемог добробатів і визволення Маріуполя, зазначили в МІП.

Читайте також: МІП запускає кампанію на підтримку незаконно ув'язнених кримських татар-журналістів

“Перша серія, яка буде презентована в музеї, показує події, що стали певним «тектонічним зсувом» – від Небесної сотні до початку навали в Криму. У фільмі беруть участь кримчани, громадяни України – школярі, студенти, представники кримськотатарської громади, представники добробатів. Всі, хто став свідками окупації Криму. Усі ті, хто наближає повернення півострова додому – в Україну”, - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-