Зудієва в

Зудієва в "суді" заявила, що справа проти неї - інструмент тиску на активістів у Криму

Укрінформ
Кримськотатарська активістка, правозахисниця Лутфіє Зудієва заявила, що справу проти неї сфабриковано, а адміністративне переслідування з боку російських правоохоронців є "мотивованим її правозахисною діяльністю".

Про це вона сказала під час засідання в Київському районному суді Сімферополя, що є підконтрольним Кремлю, повідомляє Крым.Реалии.

Зудієва зазначила, що протягом п'яти років не публікувала у себе на сторінці в Facebook тих фото, які лягли в основу її адміністративної справи. Активістка стверджує, що більшу частину фото розміщувала не вона, а інший користувач соцмережі, який зазначав її ім'я в тегах.

Зудієва підкреслила, що адмінпровадження проти неї - це інструмент тиску на неї та інших активістів в Криму з метою змусити їх припинити інформаційну та правозахисну діяльність.

Також повідомляється, що Київський райсуд Сімферополя 31 травня визнав винною в порушенні ст. 20.3 КоАП Росії (демонстрація символіки забороненої організації) та оштрафував на 1000 рублів ще одну кримськотатарську активістку, дружину фігуранта другої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Муміне Салієву.

Читайте також: В Україні відкрили справу через затримання в Криму активісток

Салієву засудили за репост в соцмережі Facebook в 2013 році.

Як повідомлялося, російські силовики 30 травня затримали двох кримськотатарських активісток: правозахисницю і громадянську журналістку Лутфіє Зудієву, а також дружину фігуранта Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір", координатора ініціативи "Кримське дитинство" Муміне Салієву. Пізніше їх відпустили, відкривши адміністративні справи по ст. 20.3 КоАП Росії - демонстрація забороненої символіки.

Фото: krymr.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-