В Україні відкрили справу через затримання в Криму активісток

В Україні відкрили справу через затримання в Криму активісток

Укрінформ
За фактом незаконного затримання на території анексованого півострова кримськотатарських активісток Муміне Салієвої та Лутфіє Зудієвої розпочато кримінальне провадження.
Про це в Facebook повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"За фактом незаконного затримання на території окупованого півострова 30 травня 2019 року кримськотатарських активісток Муміне Салієвої та Лутфіє Зудієвої слідчими Головного управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі), за що передбачена кримінальна відповідальність – до п’яти років позбавлення волі", - говориться в повідомленні прокуратури АРК.

В наглядовому відомстві повідомили, що процесуальне керівництво у вказаному криминальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Читайте також: "Суд" над кримськотатарськими активістками перенесли без пояснення причин

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня в окупованому Криму затримали двох активісток: Муміне Салієву - у Бахчисараї та Лутфіє Зудієву - у Джанкої. Жінок утримували в так званому Центрі протидії екстремізму в Сімферополі, понад дві години до них не могли потрапити адвокати. Увечері обох активісток відпустили.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-