"Суд" над кримськотатарськими активістками перенесли без пояснення причин

Укрінформ
У Криму окупаційна влада з невідомих причин перенесла анонсовані на 9.30 і 10.30 засідання "судів" стосовно затриманих напередодні громадських активісток Лутфіє Зудієвої і Муміне Салієвої.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Судові засідання перенесли. Сьогодні, 31 травня 2019 року о 12.00 - Мумине Салієва, о 14.00 - Лутфіє Зудієва", - повідомляє "Кримська солідарність".

Передбачається, що за адміністративне правопорушення, що пред'являється активісткам, відповідно до ст. 20.3 КпрАП РФ, їм загрожує штраф або адміністративний арешт.

Адвокат Лілі Гемеджі в коментарі "Кримській солідарності" заявила, що процес традиційно буде побудований на залякуванні кримських татар, проте "це нікого не зупиняє і наші активістки не збираються відмовлятися від своєї боротьби".

"Процес буде стандартним - усі методи спрямовані на те, щоб налякати, викликати страх, і затримання саме жінок направлено на те, щоб викликати страх у серцях чоловіків, готових стояти за своїх жінок горою", - сказала Гемеджі.

За словами адвоката Еміне Авамілєвої, "незважаючи на те, що розгляд адміністративних матеріалів у Київському райсуді затягується, команда адвокатів і громадських захисників готова до кінця вистояти й гідно відстояти інтереси наших чудових жінок".

Читайте також: ЄС очікує від Росії термінового звільнення українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня в окупованому Криму затримали двох активісток: Муміне Салієву - в Бахчисараї і Лутфіє Зудієву - в Джанкої. Жінок утримували в так званому Центрі протидії екстремізму в Сімферополі, більш як дві години до них не могли потрапити адвокати. Ввечері обох активісток відпустили, призначивши судилище над ними на 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-