Окупанти провели обшук в камері Мустафаєва, вилучили важливі записи

Окупанти провели обшук в камері Мустафаєва, вилучили важливі записи

Укрінформ
В окупованому Криму після обшуку в камері СІЗО, де тримають політв'язня Сервера Мустафаєва, було вилучени всі зошити, в яких він робив записи для ведення свого захисту.

Про це в коментарі "Кримської солідарності" заявила адвокат Ліля Гемеджі.

"Обшук тривав близько 40-50 хвилин. Під час обшуку Сервера вивели в коридор, в камері залишився його співкамерник. Перерили все, кожну річ, кожен куточок. В результаті обшуку було вилучено зошити, в яких були записи, зроблені Сервером під час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - повідомила адвокат.

За словами Гемеджі, вилучення зошитів Мустафаєва, в яких містилася інформація, в тому числі про нестикування в матеріалах його кримінальної справи, порушує права її підзахисного.

"Я, як адвокат, і Сервер сам - ми вважаємо, що вилучення даних зошитів порушує право на захист. Оскільки в них є виписки щодо нестикувань в матеріалах кримінальної справи, щодо зауважень кримінальної справи. Також там вівся щоденник вхідної та вихідної кореспонденції тих скарг, які Сервер відправляв, і тих відповідей, які він отримував", - заявила Гемеджі

Крім того, повідомила адвокат, в зошитах були всі адреси і прізвища посадових осіб, яким можна відправляти якісь скарги і клопотання за умовами утримання, розслідування кримінальної справи та факти переслідування, а саме: адреси так званих уповноважених з прав людини в Росії і Криму, прокуратури, судів та дані членів ГСК (Громадської спостережної комісії - ред.).

У Мустафаєва також вилучено записи, в яких відзначені порушення, які були допущені щодо нього, як за умовами утримання, так і по ходу слідства, а також деякі його думки щодо того, що він планував сказати або вже говорив, виступаючи в судах.

Читайте також: Росія посилить репресії в Криму, якщо відновлять її повноваження в ПАРЄ - Чубаров

Серед вилучених записів виявився також графік вивезень його в ФСБ, зафіксований "для того, щоб в суді показати скільки часу йому відвели для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи".

За словами адвоката, всі зошити і записи її підзахисного, що представляють для нього цінність, були вилучені без пояснення і складання будь-яких актів.

Все це, вважає адвокат Гемеджі, може позначитися на тому, що Мустафаєв "не зможе здійснювати ефективно свій захист в суді".

Активіста і координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва було затримано в Криму 21 травня 2018 року. Обвинувачення проти нього долучили до Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Фото: facebook.com/tarasibragimov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-