Марина Порошенко відвідала прем’єру фільму «1944»

Марина Порошенко відвідала прем’єру фільму «1944»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала прем’єру документального фільму «1944», який розповідає про депортацію кримських татар.

Презентація стрічки приурочена до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє офіційний сайт Президента.

«Хочу наголосити, що біль кримських татар – це біль усіх українців. Трагедія 1944-го була лише початком багатолітньої політики репресій проти всього українського народу. І сьогодні ми продовжуємо боротьбу за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, розмовляти рідною мовою, зберігати свої традиції і культуру», - наголосила перша леді України.

Читайте також: У Києві розпочалися заходи, приурочені до 75 річниці геноциду кримських татар

Режисери стрічки Фатіма Осман та Юнус Паша запевнили, що зробили все, аби дати можливість глядачам України і світу більше дізнатися про трагедію 1944-го року, дозволити людям відчути та розділити біль історії, щоб запобігти повторенню подібного в майбутньому.

«Документальний фільм «1944» - це спроба показати й те, чого ще не знали раніше. Особисті історії, які є в родині кожного кримського татарина, повинні залишитися в пам'яті всіх наступних поколінь», - зазначається на сайті президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-