Російська поліція прийшла в будинок Джемілєва зі

Російська поліція прийшла в будинок Джемілєва зі "списком терористів"

Укрінформ
В окупованому Криму, в Бахчисараї, поліцейські влаштували обхід будинків кримських татар, звіряючи їхні прізвища з якимось "списком терористів". Вони також зайшли до будинку лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"15 травня 2019 року вдень у Бахчисараї російські окупанти - дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їхніх жителів, звіряючись з наявними у них списками. При цьому, дільнична 6-го мікрорайону Катерина Яхова зайшла до будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Сафінар Джемілєва. У момент приходу дільничної Яхової в будинку Сафінар ханум був лише її дорослий син Ельдар, прийомний син Мустафи аг'а", - написав Чубаров.

За його словами, дільнична російської окупаційної поліції з'ясувала особисті дані Ельдара і звірила записані нею дані під особистий підпис опитаного.

На питання, в чому причина її приходу до них у будинок і сенс процедури опитування, Яхова продемонструвала Ельдару якийсь список, до якого були включені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються у причетності до терористичної діяльності.

Читайте також: Джемілєв виступить перед канадськими депутатами

Чубаров звернувся до кримськотатарських активістів, адвокатів, цивільних журналістів у Криму "ретельно моніторити ситуацію напередодні і в день 18 травня - Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу".

Глава Меджлісу кримськотатарського народу не виключає, що "російські окупанти готують нові масштабні провокації щодо кримських татар".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-