Йому пощастило: адвокат розповів про стан Сенцова

Йому пощастило: адвокат розповів про стан Сенцова

Укрінформ
Адвокат незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний зараз важить 90 кілограмів і відчувається добре.

Про це він сказав в коментарі Крим.Реалії.

«Що стосується фізичного стану, то вже наразі не доводиться турбуватися. Зараз він поправився до 90 кілограмів і почувається чудово. Єдине, він має хронічні захворювання, які дають періодично про себе знати. Реабілітація пройшла успішно. Але ви майте на увазі, що це індивідуальна особливість організму. В Олега організм зміг відновитися, в інших - він може цього не зробити. Тому йому пощастило», - зазначив Дінзе.

За його словами, зараз психологічний стан у Сенцова «гарний внаслідок того, що він постійно займається чимось творчим».

Читайте також: Звільнити Сенцова: генконсульство РФ в Одесі занурили у синьо-жовтий дим

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Сенцов відбуває покарання в місті Лабитнангі на півночі Росії, Кольченко перебуває в колонії міста Копейськ на Уралі.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов «письмово погодився на прийом їжі». Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування».

Правозахисна організація Amnesty International заявила, що примусове годування є катуванням.

25 жовтня 2018 року Сенцову присудили премію Європарламенту «За свободу думки» імені Сахарова.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів. Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати засудженого в Росії Олега Сенцова підписали більш як 100 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-