Адвокат розповів про умови утримання полоненого моряка Гриценка

Адвокат розповів про умови утримання полоненого моряка Гриценка

Укрінформ
У Росії пройшли слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка.

Про це повідомив у Facebook адвокат українця Микола Полозов.

«Сьогодні відбулися слідчі дії з військовополоненим українським моряком Денисом Гриценком. Слідство ознайомило Дениса і його захисників з постановою про призначення комісійної ситуаційної судової експертизи. Захист і сам Гриценко заперечували проти її проведення», - написав він.

Адвокат уточнив, що у ході слідчих дій йому вдалося поспілкуватися з підзахисним, який розповів, що у вівторок його відвідав консул України і повідомив останні новини. Гриценко також передає привіт всім, кого знає.

«Почуває він себе добре. Настрій бадьорий і бойовий. На умови утримання не скаржиться. Близько місяця тому його перевели до чотиримісної камери. Співкамерники нормальні. Єдине, знову не передають листи. Останні отримані листи з дому датовані кінцем січня, хоча йому їх регулярно пишуть і відправляють рідні та близькі», - зазначив Полозов.

Читайте також: Справа українських моряків: адвокат розповів про "ноу-хау" слідчих РФ

За його словами, Гриценко окремо цікавився майбутнім засіданням Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Адвокат розповів підзахисному, які питання там обговорюватимуться. Також Гриценко справлявся про самопочуття інших військовополонених, зокрема поранених.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські військовослужбовці у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Наразі вони утримуються в СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

17 квітня Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 липня термін утримання під вартою всім захопленим українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-