У центрі Сімферополя пройшов одиночний пікет проти затримань мусульман

У центрі Сімферополя пройшов одиночний пікет проти затримань мусульман

Укрінформ
В окупованому Криму інвалід першої групи Олександр Сизиков вийшов на центральну площу м. Сімферополя з одиночним пікетом, тримаючи в руках плакат "Інваліди проти затримань мусульман Криму».

Про це в Facebook повідомив кримськотатарський активіст Наріман Джелялов.

"На центральній площі Сімферополя стоїть хлопець-інвалід з одиночним пікетом. Поспішив до нього, щоб простежити, що з ним все в порядку. Приїхав він із Бахчисарайського району, щоб висловити публічно свою позицію», - повідомив Джелялов.

Він також розмістив відео, на якому Сизиков розповідає, що в селі Долинне Бахчисарайського району, звідки він приїхав, проживав також заарештований рік тому Едем Смаїлов. У 2009 році, коли Олександр після ДТП став інвалідом і повністю втратив зір, Смаїлов став допомагати йому в побуті.

"Минулого року 21 травня його і Сервера (Мустафаєва - координатора "Кримської солідарності" - ред.) затримали. З того часу моє життя ускладнилося», - сказав Сизиков.

Він зазначив, що вийшов з плакатом "Інваліди - проти затримань мусульман Криму", тому, що крім Смаїлова у Криму заарештовано близько 60 мусульман, які також "непрямо допомагали" йому.

Читайте також: Росія запустила абхазький сценарій на сході України — експерт

Як повідомляв Укрінформ, Едема Смаїлова і Сервера Мустафаєва було затримано у Криму 21 травня 2018 року. Звинувачення проти них долучили до Бахчисарайської "справи" Хізб ут-Тахрір".

Всього у даній справі проходять вісім осіб, у тому числі Тимур Ібрагімов, Сейран Салієв, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов, заарештовані в жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-