Кримськотатарського бізнесмена Веліляєва звільнили з

Кримськотатарського бізнесмена Веліляєва звільнили з "Лефортово"

Укрінформ
Кримськотатарського бізнесмена Ресуля Веліляєва звільнили з московського СІЗО «Лефортово» під підписку про невиїзд.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

«З чим це пов'язано, нам ще належить дізнатися, але достовірно відомо, що Ресуль ага відпустили з Лефортовськогой СІЗО. Припускаю, що, швидше за все, це підписка про невиїзд, тобто він буде перебувати в Москві, поки триватиме слідство і суд », - сказав Джеляль.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня 2018 року в окупованому Криму (м. Білогірськ) російські силовики провели масштабні обшуки в магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» та дистриб'юторської компанії «КримОпт». Обшуки проводилися також в будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також їх дорослих дітей, які живуть окремо.

Після обшуків російські силовики затримали Ресуля Веліляєва і Алі Барієва і допитували їх більше трьох годин в управлінні Слідчого комітету Росії по Криму, а потім заарештували вивезли з Криму в московське СІЗО "Лефортово".

Проти них порушили справу за ст. 238 Кримінального кодексу Росії ( «Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки»).

Читайте також: Українська делегація розповість про Крим на форумі корінних народів ООН

Ресуль Веліляєв є відомим в Криму бізнесменом, меценатом і засновником Благодійного фонду імені Бекіра Чобан-заде, який підтримував інтелектуальну та творчу еліту Криму.

У Меджлісі кримськотатарського народу вважають, що окупаційна влада Криму посилює тиск на кримськотатарських підприємців з метою витіснення їх бізнесу з території півострова. У МЗС України заявили, що обшуки в Криму дискримінують кримських татар і висловив наміри передати дану справу в міжнародні суди для доказу злочинів РФ в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-