У Петербурзі в рамках Стратегії-18 провели акцію на підтримку кримських татар

У Петербурзі в рамках Стратегії-18 провели акцію на підтримку кримських татар

Фото
Укрінформ
Російські активісти увечері 18 квітня провели в Санкт-Петербурзі ряд одиничних пікетів на підтримку кримських татар в рамках Стратегії-18.

Про це повідомляє у п'ятницю в Facebook активістка Ольга Смирнова.

«Стратегія-18. Традиційна акція на підтримку кримських татар пройшла на Невському проспекті 18-го квітня 2019 року в форматі поодиноких пікетів. Затримана поліцією одна учасниця — Ольга Борисівна Смирнова. Доставлена ​​в 78-й відділ поліції Центрального району, потім відпущена без висунення обвинувачень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Справа Хізб ут-Тахрір": трьох активістів залишили під вартою до 15 травня

Плакати, які тримали на пікеті активісти, інформували петербуржців про ситуацію на анексованому півострові: "Кримські татари переслідуються за віру та інакодумство", "Боротьба з тероризмом" - лише привід для репресій"; «Від Сталіна до Путіна - злочини проти кримських татар тривають»; «Масові облави в будинках кримських татар - спроба витиснути з півострова корінне населення»; «Вимагаємо припинити терор відносно кримських татар»; «Ми - Кримська солідарність».

Читайте також: Окупанти заарештували до 15 травня кримського активіста Айвазова

Були плакати, що розповідають про конкретні проблеми переслідуваних кримських татар: «Заарештований інвалід Едем Бекіров. Необхідна термінова операція на серці. Тюрма вб'є його!». Також був плакат пам'яті ветерана визвольного кримськотатарського руху Веджіє Кашка, яка померла під час однієї з акцій російських силовиків.

Нагадаємо: активісти Санкт-Петербурга два з половиною роки тому об'єдналися у безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» в пам'ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-