"Справа Хізб ут-Тахрір": трьох активістів залишили під вартою до 15 травня

Укрінформ
"Суд" у Криму відхилив апеляційні скарги щодо трьох з 23-х кримськотатарських активістів, заарештованих і вивезених до Ростовської області РФ після масових обшуків на окупованому півострові.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд у "справі Хізб ут-Тахрір" (друга сімферопольська група). Слухання відносно Асана Янікова, Ерфана Османова і Джеміля Гафарова закінчені. Суд відхилив всі апеляційні скарги", - повідомила "Кримська солідарність".

За її даними, рішення суду першої інстанції залишено без змін, що означає продовження Янікову, Османову і Гафарову строку тримання під вартою до 15 травня 2019 року.

Всі рішення за апеляційними скаргами, які ухвалювалися так званим Верховним судом Криму, проходили в закритому режимі, до зали суду не допустили навіть родичів підсудних.

Читайте також: "Справа Веджіє Кашка": у МЗС відреагували на вироки кримського "суду"

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». 27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів. 29 березня всіх заарештованих кримських татар перевезли в Ростовську область, де вони утримуються в п'яти різних СІЗО.

Джеміль Гафаров, Ерфан Османов і Асан Янік знаходяться в м. Ростові-на-Дону в СІЗО №5. Обвинувачуються за частиною 2 статті 205.5 КК Росії (участь в діяльності терористичної організації).

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-