Окупанти заарештували до 15 травня кримського активіста Айвазова

Окупанти заарештували до 15 травня кримського активіста Айвазова

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму затриманого російською ФСБ кримськотатарського активіста Раїма Айвазова заарештували до 15 травня.
Про це у відео, розміщеному на сайті "Кримської солідарності", повідомила мати активіста Зорі Айвазова.

"Його залишили під вартою до 15 травня, на 27 діб", - повідомила мати Айвазова.

Коментуючи арешт Айвазова, активіст Марлен Мустафаєв зазначив, що таким чином "влада" в Криму намагаються зламати громадський рух "Кримська солідарність".

"Раїма відвідував суди над кримськими татарами, займався питаннями передач в СІЗО для засуджених політв'язнів як у Ростові, так і в Сімферополі. Я пов'язую його арешт саме з його активною громадянською позицією і прагненням зламати народну підтримку кримськотатарських активістів", - сказав Мустафаєв.

Читайте також: ФСБ звинуватила в тероризмі затриманого кримськотатарського активіста

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня вночі на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом на виїзді з півострова співробітники прикордонної служби ФСБ затримали Раїма Айвазова. 18 квітня 2019 року у Київському районному суді" м. Сімферополь відбулося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Раїму Айвазову. Відносно нього було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності організації, яка в РФ визнана терористичною). Окупанти приєднали його до справи 23-х кримських татар, заарештованих після масових обшуків в Криму і вивезених до Ростовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-