В українських моряків у СІЗО забрали військову форму

В українських моряків у СІЗО забрали військову форму

Відео
Укрінформ
Українські військовополонені моряки, яких доставили до Лефортовського районного суду Москви (Росія) одягнуті у цивільний одяг, військову форму у них відібрано.
Про це повідомив у Facebook український журналіст Роман Цимбалюк, який перебуває на засіданні Лефортовського районного суду Москви.

За його словами, українських військовополонених моряків, яких доставили до Лефортовського суду Москви (Росія), зустрічали оплесками та вигуками "Свободу!".

Читайте також: Московський суд залишив іще на три місяці в СІЗО усіх українських моряків

"Так сьогодні зустрічали наших військових в російському суді! Моряк В'ячеслав Зінченко в майці ФК «Шахтар». Моряк Андрій Оприско в майці з Че. Військову форму у них відібрали", - зазначив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, - а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО «Лефортовому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-