Капітана керченського судна «Норд» оголосили у розшук

Капітана керченського судна «Норд» оголосили у розшук

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва 12 квітня ухвалив оголосити в розшук капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Про це повідомляє проект Крим.Реалії.

"Суддя Оболонського районного суду Києва Сергій Родіонов прийняв сторону звинувачення, оголосив Володимира Горбенка в розшук і призупинив справу", - йдеться у повідомленні

Як зазначається, Горбенко укотре не з'явився на судове засідання, тож представник Прокуратури АРК попросив суд призупинити справу і оголосити в розшук капітана.

При цьому прокурор надав суду відповідь СБУ на запит Прокуратури АРК, в якій повідомляється, що Горбенка не змогли доправити на судове засідання шляхом примусового приводу, оскільки той перебуває в анексованому Криму.

Адвокат обвинуваченого Дмитро Щербина виступив проти, заявивши, що точних даних про місцезнаходження Горбенка у прокуратури і суду немає.

Проте суд підтримав сторону обвинувачення.

Читайте також: Україна та Німеччина вимагають негайного звільнення полонених моряків

Як повідомлялося, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря рибальське судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

6 квітня Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу і 10 квітня звільнили з-під арешту.

Згодом адвокати Горбенка заявили про його зникнення. Місцеперебування капітана "Норда" було невідоме з 26 січня 2019 року.

11 лютого російські ЗМІ опублікували інтерв'ю з Горбенком, який заявив, що повернувся до Керчі. Він стверджує, що виїхав до Криму через пункт пропуску "Чаплинка", де "пред'явив російський паспорт".

У Держприкордонслужбі України повідомили, що Горбенко не перетинав КПВВ на кордоні з Росією та адмінкордон з анексованим Кримом.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-