Росія провела

Росія провела "електронні пуски ракет" у Чорному морі

Укрінформ
Росія провела в Чорному морі "електронні пуски ракет" на тлі навчань військово-морських сил НАТО "Морський щит - 2019".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ.

"Підводний човен "Ростов-на-Дону" спільно з морською авіацією ЧФ виконав електронні пуски ракет у Чорному морі... Планові заходи бойової підготовки проходять на тлі навчань об'єднаних військово-морських сил НАТО "Морський щит-2019", - зазначає Міноборони РФ.

Зокрема, екіпаж підводного човна "Ростов-на-Дону" виконав спливання на поверхню для встановлення сеансу зв'язку, в ході якого отримав сигнал на застосування ракетного комплексу по морських і берегових цілях умовного противника.

Потім, після проведення екстреного занурення, бойові розрахунки здійснили виявлення, захоплення і завдання умовного ракетного удару високоточною зброєю з підводного положення, шляхом проведення електронних пусків.

У свою чергу, екіпажі літака Бе-12 і двох протичовнових вертольотів Ка-27М морської авіації ЧФ піднялися в небо з аеродромів окупованого Криму і відпрацювали комплекс заходів з пошуку підводних човнів умовного противника. При цьому вертольоти Ка-27М задіяли опускну гідроакустичну станцію (ГАС) з метою виявлення підводних цілей.

Крім того, екіпажі вертольотів відпрацьовували завдання з передачі даних від ГАС на протичовновий корабель "для завдання умовного торпедного і бомбового удару по підводному човні".

Читайте також: Російський вітрильник не пустили в Естонію через "кримських курсантів" на борту

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному морі в рамках навчань НАТО Sea shield-2019 проводяться багатонаціональні військові навчання. У маневрах беруть участь кораблі та авіація США, Болгарії, Греції, Канади, Нідерландів, Румунії і Туреччини спільно з представниками збройних сил Грузії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-