Адвокат фігуранта

Адвокат фігуранта "справи 26 лютого" направив скаргу в ЄСПЛ

Укрінформ
Адвокат фігуранта "справи 26 лютого" Алі Асанова направила скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з рішенням так званого Верховного суду Криму, який порушує право її підзахисного на апеляцію та захист.

Про це адвокат Едем Семедляєв повідомляє у відео, яке опубліковане у Facebook "Кримською солідарністю".

"Ми вважаємо, що право Алі Асановой на ознайомлення з (кримінальною - ред.) справою, на його захист було порушено і все це ляже в основу скарги до Європейського суду з прав людини", - сказав Семедляєв.

За його словами, розглядаючи сьогодні, 9 квітня, скаргу Алі Асановой на відновлення строку подання апеляційної скарги, "суд" в особі "судді" Деменок прийняв "хитре рішення".

"Суд" сьогодні пішов на хитрість, можна сказати. Він відновив нам термін на оскарження, але однак відразу припинив розгляд апеляційної скарги наразі з невідомих нам причин, бо повний текст рішення не був зачитаний. Його ми отримаємо трохи пізніше ", - розповів адвокат.

Читайте також: Парубій закликає підтримати учасників опору російській окупації Криму

"Справа 26 лютого" - найтриваліший політичний судовий процес в Криму, який триває з 20 вересня 2016 року. Ескендера Кантемірова, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі обвинувачено за ст. 212 ч.2 КК РФ нібито за участь у масових заворушеннях на мітингу в підтримку територіальної цілісності України, який проходив 26 лютого 2014 року біля стін Верховної Ради Криму. 19 червня 2018 року "суддя" Центрального районного "суду" міста Сімферополя Сергій Деменок засудив Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі умовно, Арсена Юнусова і Ескендера Кантемірова - до чотирьох років умовно, Ескендера Емірвалієва - до трьох років і шести місяців умовно. Захист подав апеляцію на це рішення, але 14 лютого 2019 року так званий Верховний суд в окупованому Криму залишив у силі вироки фігурантам "справи 26 лютого".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-