Міятович обіцяє присвятити більше уваги правам людини на Донбасі та в Криму

Міятович обіцяє присвятити більше уваги правам людини на Донбасі та в Криму

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович планує присвятити цього року більше уваги ситуації з порушенням прав людини на окупованих Росією територіях на сході України та у Криму.

Про це комісар РЄ заявила, відповідаючи на запитання української делегації в ПАРЄ після представлення доповіді про діяльність у 2018 році, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я би була задоволена, якби мала можливість якнайскоріше поїхати і зустрітися з людьми у Криму та у східній Україні. Але я намагаюся постійно взаємодіяти з цими людьми, щоб бути спроможною вирішувати багато проблем, з яким вони стикаються», - заявила Міятович, відзначивши, що упродовж першого року своєї діяльності на посту комісара РЄ з прав людини вона не відвідувала території на сході України, а також Крим.

Вона запевнила, що у наступній доповіді за 2019 році, яка буде представлена у 2020-му, буде відображене питання щодо стану прав людини на сході України та у Криму.

Читайте також: Міятович планує приїхати в Україну після президентських виборів

Слід відзначити, що у доповіді про свою діяльність у 2018 році комісар РЄ з прав людини жодного разу не згадує проблему з дотриманням прав людини та триваючих репресій, включаючи утиски Української православної церкви, на окупованих Росією територіях України на Донбасі та у Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 1-5 квітня комісар РЄ з прав людини перебувала з візитом у Москві. Міятович планує відвідати України після президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-