Масові обшуки в Криму: стали відомі імена всіх затриманих

Масові обшуки в Криму: стали відомі імена всіх затриманих

Список
Укрінформ
Громадська організація "Кримська солідарність" надала список і місцезнаходження всіх затриманих 27 березня в окупованому Криму кримськотатарських активістів.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"Стали відомі імена і місця тримання під вартою всіх кримськотатарських активістів, які були заарештовані в ході масових обшуків 27 березня в Криму", - повідомляє "Крим.Реаліі".

За даними "Кримської солідарності", Тофік Абдулгазієв, Алім Карімов, Яшар Муєдінов й Іззет Абдуллаєв знаходяться в місті Шахти Ростовської області в СІЗО №4. Всі вони звинувачуються за частиною 2 статті 205.5 КК Росії (участь у діяльності терористичної організації).

Владлен Абдулкадиров, Білял Аділов, Осман Аріфмеметов, Фарход Базаров, Аким Бекіров, Сервет Газієв, Сейтвелієв Сейтнабдіев і Рустем Шейхалієв знаходяться в м. Ростові-на-Дону в СІЗО №1. Усі, крім Фархода Базарова, обвинувачуються за частиною 2 статті 205.5 КК Росії (участь у діяльності терористичної організації). Базаров звинувачується за частиною 1 тієї ж статті (організація діяльності терористичної організації).

Меджіт Абдурахманов, Енвер Аметов, Сейран Муртаза і Рустем Сейтхалілов знаходяться в російському Таганрозі в СІЗО №2. Всі обвинувачуються за частиною 2 статті 205.5 КК Росії (участь у діяльності терористичної організації).

Ремзі Бекіров, Риза Ізетов, Шабан Умеров і Руслан Сулейманов знаходяться в Ростові-на-Дону в СІЗО №4. Всі обвинувачуються за частиною 1 статті 205.5 КК Росії (організація діяльності терористичної організації).

Джеміль Гафаров, Ерфан Османов і Асан Яніков знаходяться в російському Ростові-на-Дону в СІЗО №5. Всі звинувачуються за тією ж частиною 2 статті 205.5 КК Росії.

Читайте також: Силовики затримали в Бахчисараї матір і дружину засудженого у справі "Хізб ут-Тахрір"

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». 27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів. 29 березня ФСБ затримала ще одного кримськотатарського активіста Едема Яячікова, проте його місцезнаходження родичам не відомо. Дружина Едема Яячікова подала заяву про викрадення її чоловіка. На даний час він знаходиться в розшуку.

В ході обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя були затримані Ескендер Мамутов і Еміль Зіядінов, які прийшли підтримати своїх співвітчизників. Суд у Сімферополі оштрафував Зіядінова на 500 рублів за «непокору поліції», а Мамутова заарештували на 5 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-