Вісьмом фігурантам

Вісьмом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт до 9 червня

Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму "суд" продовжив до 9 червня арешт восьми фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір", серед яких - координатор громадського об'єднання «Кримська солідарність» Сервер Мустафаєв.

Про це в п'ятницю повідомила "Кримська солідарність" .

"Завершено засідання щодо Сервера Мустафаєва. Суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 9 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Цього ж дня, поряд з Сервером Мустафаєвим, справу якого у травні 2018 року долучили до «справи Хізб ут-Тахрір», утримання під вартою до 9 червня було продовжено всім іншим фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (друга бахчисарайська група).

Читайте також: Адвокати з'ясували, де в Ростові-на-Дону тримають арештованих кримських татар

Загалом у даній справі проходять вісім осіб. Тимура Ібрагімова, Сейрана Салієва, Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сервера Зекіряєва й Ернеса Аметова було заарештовано у жовтні 2017 року. Сервера Мустафаєва (координатора «Кримської солідарності») й Едема Смаїлова було затримано у Криму 21 травня 2018 року. Звинувачення проти них долучили до Бахчисарайської "справи" Хізб ут-Тахрір ".

14 грудня 2018 року Сервера Мустафаєва етапували в Сімферопольську психіатричну лікарню для проведення психіатричної експертизи. 26 січня 2019 року було переведено у камеру, де ведеться постійне спостереження з відео й аудіо фіксацією. У камері з Мустафаєвим знаходився інвалід 1-ї групи Едем Бекіров. 53 дня Мустафаєв доглядав за хворим Бекіровим, а після переведення його у медчастину СІЗО був переведений в іншу камеру, де утримується з ще одним підслідним.

Фото: Кримська солідарність, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-