Місія ОБСЄ може хоча б дистанційно моніторити ситуацію у Криму - Прокопчук

Місія ОБСЄ може хоча б дистанційно моніторити ситуацію у Криму - Прокопчук

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ може розпочати дистанційний моніторинг ситуації з правами людини і основними свободами в Криму попри перешкоджання з боку російської окупаційної адміністрації.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє Постійне представництво України.

"Російська окупаційна адміністрація й надалі відмовляє спостерігачам СММ ОБСЄ в доступі до Кримського півострова. Втім, це не має стати на заваді запуску дистанційного моніторингу ситуації з правами людини і основними свободами в Криму, як це практикують інші міжнародні організації та їхні місії в рамках свого мандату. Наші заклики з цього приводу не повинні ігноруватися", - заявив він.

Прокопчук зазначив, що українська сторона вітає відвідування патрулями СММ пунктів пропуску "Чонгар", "Каланчак", "Чаплинка" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, де, як заявили в місії, "спостерігалася спокійна ситуація".

Читайте також: Євросоюз знову нагадав в ОБСЄ, що мандат спостерігачів поширюється і на Крим

"Але ми також закликаємо СММ використовувати такі візити для спілкування з постраждалими, очевидцями, родичами постраждалих, адвокатами, неурядовими організаціями та незалежними ЗМІ, життя яких в умовах утисків з боку російської окупаційної адміністрації є предметом постійної уваги в Постійній раді та на міжнародних форумах", - додав український дипломат.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-