В окупованому Криму винесли вирок неповнолітньому кримському татарину

В окупованому Криму винесли вирок неповнолітньому кримському татарину

Укрінформ
Сьогодні у мировому суді Білогірського району винесли вирок неповнолітньому кримському татарину Абдураману Абдувелієву у вигляді 6 місяців обмеження свободи.

Про це повідомляє журналістка Олександра Єфименко на своїй сторінці в Facebook.

Юнака звинуватили за статтею 329 КК РФ за те, що він зняв три російських прапори в селі Курське 21 травня 2018 року. За два місяці в селі провели кілька обшуків у будинках хлопців, які в той день були з ним і в його будинку зокрема. Усі кримсько-татарські юнаки неповнолітні і всі виступають у ролі свідків.

Абдурамана з мамою забрали на допит, де непрозоро натякнули: "Якщо він не зізнається, ми на добу залишимо його тут і зробимо таке, що зізнається в чому завгодно". Абдувелієв визнав провину частково: він стверджує, що дійсно знімав прапори, але не спалював їх і не кидав до туалету, як сказано в матеріалах справи. У зв'язку з вироком, який передбачає обмеження в пересуванні, зараз абсолютно незрозуміло, як Абдураману відвідувати школу, адже навчається він у Судацькому районі, а живе в селі Курське (Білогірський район). Абдувелієву 16 років, дуже хотів вступити до авіаційного університету, а грамот і нагород за перемоги в олімпіадах та різноманітних конкурсах стільки, що всі вони не вміщалися на обідньому столі.

Читайте також: У Криму окупанти завели справу на дітей, які зняли російський прапор з сільради

Як повідомляв Укрінформ, щодо кількох неповнолітніх кримських татар були порушені кримінальні справи за наругу над державними символами РФ.

У травні 2018 року, неповнолітні хлопці, у будинках яких згодом були проведені обшуки, зняли прапори Російської Федерації з адміністративної будівлі сільської ради й викинули. За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ст. 329 КК. Санкція даної статті передбачає обмеження волі, примусові роботи, арешт або позбавлення волі.

Обшуки пройшли у Мустафи Коки, Умера Абдувелієва, Рідвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова - всі четверо проживають у с. Курське Білогірського району Криму. Крім того, слідчі дії відбулися в с. Холодівка Судакського району у Азіз-Мухаммеда Алієва.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-